Актуално


Начало : Актуално : Hewlett-Packard купува корпорацията 3Com за $ 2.7 милиарда

Hewlett-Packard купува корпорацията 3Com за $ 2.7 милиарда
13.04.2010


Hewlett-Packard съобщи вчера, че сключва сделка за придобиване на корпорацията "3Com Corporation" при цена от 7.90 щатски долара на кешова акция или приблизително 2.7 милиарда щатски долара за цялото предприятие. HP ще интегрира мрежовите превключващи, рутерни и защитни решенията на 3Com към своите съществуващи HP ProCurve предложения. По този начин компанията ще създаде широкообхватно портфолио от услуги за своите потребители.
В комбинация с глобалния обхват на HP, разширеният набор от услуги и решения ще задоволи стратегията на компанията за развитие наконвергираните инфраструктури. Тя е построена именно върху обединяването на сървъри, решения за съхранение на данни, мрежови решения, изграждане и управление на инфраструктури, както и услуги за тяхната поддръжка. Благодарение на новите интегрирани решения, клиентите на HP ще могат да оптимизират своите мрежи, да развият изцяало потенциала на мрежовите устройства на предприятията си и да подобрят качеството ИТ услугите, които предлагат.
С придобиването на 3Com се увеличава броят на превключващите HP Ethernet предложения, както и на рутерните решения на компанията. Освен това сделката значително подобрява позициите на HP в Китай. Благодарение на своето TippingPoint портфолио, 3Com осигурява допълнителна добавена стойност към защитата на HP мрежите. По този начин HP ще предложи едни от най-обширните мрежови технологии на пазара, задоволявайки настоящите и бъдещи нужди на потребителите.   Източник Сага Технолъджи
Created and Hosted by BIAnet 2010г. / Всички права запазени